Mafalde alla carbonara

de simonacallas in Paste, 13 Mar 2014 | 5250 vizualizari

 

Reţeta de paste carbonara are o mulţime de variante, şi chiar cele care se pretind a fi „originale” diferă între ele. Unii folosesc carne, alţii nu; unii pun usturoi, alţii pun ceapă, alţii pun şi una şi alta. Multe reţete italiene folosesc guşa de porc (guanciale) şi nu pun smântână în sos. Oricum, trei lucruri sunt, obligatoriu, nelipsite din pastele carbonara: ouăle, parmezanul şi, desigur, pastele. În rest, imaginaţia bucătarului e liberă să zburde pe câmpia culinară şi să combine ingrediente după gust şi inspiraţie.

 

INGREDIENTE

  •  500 g paste mafalde
  •  500 g smântână 20%
  •  200 g kaizer
  •  3 gălbenuşuri de ou
  •  2 linguri ulei de măsline
  •  sare
  •  piper negru măcinat
  •  oregano
  •  busuioc
  •  rozmarin
  •  200g caşcaval ras
  •  50g parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mafalde alla carbonara:

Se pune un vas încăpător cu apă (+ o linguriţă de sare) la fiert. Când dă în clocot, se pun pastele şi se lasă să fiarbă circa 10 minute (sau conform instrucţiunilor de pe ambalaj).

Smântâna se amestecă bine cu gălbenuşurile şi un praf de sare.

Kaizerul se taie felii subţiri şi se prăjeşte în puţin ulei de măsline. Când e aproape gata se adaugă piper, oregano, rozmarin, busuioc şi se mai lasă puţin. După ce se stinge focul, se adaugă smântâna şi se amestecă.

Pastele scurse de apă se amestecă cu sosul de smântână. Se pun în farfurii, alternând cu  straturi de caşcaval, iar deasupra se presară parmezan. Se servesc imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mafalde alla carbonara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

simonacallas 1

14.03.2014, 19:43

Laura

Krystyan Trendy 1

14.05.2014, 11:43

ce bunatate!

babi5 1

08.10.2014, 07:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Penne carbonara